كعك العيد

    شاطر
    avatar
    MooN
    الادارة العامة
    الادارة العامة

    انثى
    عدد الرسائل : 2396
    تاريخ التسجيل : 13/11/2007

    إعلان كعك العيد

    مُساهمة من طرف MooN في 13th سبتمبر 2008, 11:17 pm

    كعك العيد




    الكعك محشو بالملبن من الحلويات المصرية الشهيرة يقدم فى المناسبات المختلفة مزين بالسكر الناعم
    المقادير
    1000جم دقيق ابيض منخول
    400جم سمن البلدى
    50جم من السكر الناعم للعجين
    ماء دافىء للعجين
    ملعقة من حبوب السمسم
    ملعقة من الخميرة الجافة
    250جم ملبن للحشو ويمكن استبداله بالمكسرات المختلفة او العجمية او العجوة
    خطوات التحضير
    يوضع الخمير فى نصف كوب ماء فاتر مع ملقعة سكر وتقلب حتى تنشط
    يوضع الدقيق بوعاء واسع + السكر+السمسم ويقلب بملعقة خشب
    يوضع السمن فى وعاء ويرفع على النار حتى يسخن السمن وبعد يضاف الى خليط الدقيق ويقلب جيدا وبعد يضاف
    خليط الخميرة ويتم العجن بالماءحتى يصير عجين لين متماسك ويمكن اضافة ماء اخر
    وياخذ من العجين قطعة مثل حجم البيضة وتفرد بين الكفين ويوضع فى الوسط قطعة من الملبن ويطوى بين اليد
    ويضع فى قوالب خاص لنقش الرسمات على الكعك بعد دهنها بالدقيق كل مرة وحتى ينتهى العجين
    ويضع واحدات الكعك فى صينية
    الطهى
    يتم الطهى فى فرن عالى الحرارة اى 200درجة تقريبا حتى تحمر الوجة
    يترك ليبرد ويقدم مرشوش بالسكر الناعم
    وكل عام وانتم بخير
    avatar
    Raul
    ادراة المنتدى
    ادراة المنتدى

    ذكر
    عدد الرسائل : 9950
    العمل/الترفيه : Veterinarian
    تاريخ التسجيل : 20/01/2008

    إعلان رد: كعك العيد

    مُساهمة من طرف Raul في 13th سبتمبر 2008, 11:54 pm

    ميرسي يا مون
    بس جربيه بقي
    avatar
    MooN
    الادارة العامة
    الادارة العامة

    انثى
    عدد الرسائل : 2396
    تاريخ التسجيل : 13/11/2007

    إعلان رد: كعك العيد

    مُساهمة من طرف MooN في 19th أكتوبر 2008, 8:41 pm

    العيد الجاى بقى يا مى
    ههههههههههههههههه
    ميرسى على مرورك يا مى

      الوقت/التاريخ الآن هو 23rd يناير 2018, 4:05 pm